Výpis článků

Propouštění dopadne z velké části na cizince pracující v Česku

Nejvíce ohroženi ztrátou zaměstnání jsou nekvalifikovaní pracovníci. Propouštění, které se očekává kvůli koronavirové pandemii, dopadne z velké části na cizince pracující v Česku. Často jsou totiž zaměstnáni na méně kvalifikovaných místech, která se v dobách krize ruší jako první.

Začínají Hodiny kódu od 5. do 11. 12 2016

Nezisková organizace Code.org a společnost Microsoft spojily své síly, aby dětem a studentům na celém světě zprostředkovaly zkušenost s programováním v rámci již tradiční Hodiny kódu (Hour of code), která se letos uskuteční v týdnu od 5. do 11. prosince.  Hodinu kódu může zorganizovat kterákoliv škola či vzdělávací organizace, a to prostřednictvím internetových stránek www.hourofcode.com/cz. Programovat v prostředí oblíbené hry Minecraft je však možné také individuálně z domova. Díky online prostředí a návodným tutoriálům si může zkusit naprogramovat jednoduchou hru i úplný začátečník.

Pozor na domácí zařízení připojená k internetu

Domácí zařízení připojená k internetu na rozdíl od počítačů nemají často nainstalován bezpečnostní software tak jako například počítače v zaměstnání. U těchto přístrojů ani nejde měnit přístupové heslo. Bohužel u zastaralých zařízení na zabezpečení nemyslel ani výrobce, což může být pro průměrného hackera jednoduchá práce, pokud se chce na dálku nabourat do systému a obsah zneužít.

Apple v říjnu představí nové MacBooky

Již dlouho se hovoří o tom, že Apple ještě v říjnu představí nové MacBooky, a to jak v provedení Pro, tak Air. Nyní konečně známe přesné datum dlouho očekávané konference. V kalendáři si můžeme zakroužkovat čtvrtek 27. října.

Průměrná mzda v České republice stále roste

V prvním pololetí stoupla meziročně přibližně o 4 % a už činí 28 556 korun. Medián mzdy potom 23 409 korun. Největší průměrnou mzdu pobírají zaměstnanci v Praze (38 213 Kč), nejnižší potom v Karlovarském kraji (23 463 Kč).